Acasă » articole » Divorţul poate fi evitat!

Divorţul poate fi evitat!

Reclame

divort

În momentul în care te căsătoreşti nici nu concepi că într-o zi ai putea ajunge la divorţ. Este firesc să porneşti într-o relaţie cu sentimentul că nimic rău nu ţi se poate întâmpla. Eşti tânăr, sănătos, mai ales foarte îndrăgostit de partenerul tău şi ţi-ai dori să trăieşti o poveste de dragoste fără sfârşit. După un timp însă, poţi avea impresia că te nemulţumesc şi te întristează o serie de aspecte ale relaţiei în care eşti implicat. Partenerul nu-ţi mai acordă atenţia de care te bucurai altădată: nu-ţi mai şopteşte cuvinte de dragoste, nu te mai ţine de mână când ieşiţi împreună să vă plimbaţi, nu-ţi mai face complimente, nici măcar nu-şi aminteşte de ziua aniversării căsătoriei. Cu alte cuvinte, te simţi neglijat, îndurerat şi îngrijorat de modul în care ar putea evolua relaţia. Te întrebi dacă ai greşit cu ceva, dacă s-a plictisit, dacă are pe altcineva, dacă va mai putea exista vreodată atmosfera de care te-ai bucurat la începutul relaţiei. Poţi crede cu tărie că sentimentul de dragoste pe care îl simţi pentru cel de lângă tine poate fi fără sfârşit. Dar trebuie să fii conştient că tu însuţi nu poţi simţi în fiecare secundă cu aceeaşi intensitate dragostea, că nu poţi dărui ori de câte ori celălalt simte nevoia să primească, că nu poţi aduce întotdeauna zâmbetul pe chipul persoanei pe care o iubeşti atât de mult.
Nimeni nu este perfect, însă fiecare trebuie să se străduiască „să se prezinte” cât mai bine cu putinţă la „întâlnirea” cu celălalt. Pentru a păstra fericirea atunci când iubeşti, probabil că trebuie să fii mai atent la ceea ce oferi şi mai puţin atent la ceea ce primeşti. Prezenţa sentimentului intens de iubire este foarte importantă într-o relaţie care nu mai este la început, însă nu exclude prezenţa unor aspecte la fel de importante şi necesare. De pildă, ar trebui să ai în vedere existenţa respectului reciproc. Este bine să ai mare grijă, mai ales atunci când simţi că explodezi de nervi, să nu arunci cuvinte grele partenerului. Oricât de multe remuşcări ai simţi a doua zi, oricâte scuze ai putea avea la îndemână pentru mai târziu, nu uita că rişti să provoci „răni” care cu greu se pot vindeca. Poţi crea o adevărată prăpastie între tine şi partener.
divort 2
Poţi provoca o serie de reacţii pentru care cu siguranţă nu eşti pregătit: răceală afectivă, distanţare fizică, conduită de evitare, sentimente ostile sau de indiferenţă, conduită de abandon temporar sau definitiv, agresivitate verbală, psihică sau chiar fizică. (psih. Gabriela Clement)

Reclame

3 comentarii

 1. Tud spune:

  Buna ziua,

  Ma numesc Tudor si de ceva timp am ajuns sa avem o casnicie mai putin fericita mai mult din cauza mea cred.
  Sotia s-a ingrasat enorm 76 kg la o inaltime de 1,6 m. Acest lucru ma deranjeaza si ne-a afectat serios viata sexuala…tot dasu vina pe mine ca sunt cumva egoist…dar pur si simplu nu mai mai atrage din punct de vedere sexual. Ce mai deranjeaza mai tare este ca nu incearca sa slabeasca cu toate ca vede ca lucrul acesta ne afecteaza…singurul lucru care il face este sa-mi reproseze mie ca nu mai fac dragoste cu ea asa des ca la inceput.
  Ma simt groaznic si nu stiu ce sa mai fac.

  • Celina spune:

   Cred ca este important ca sotia dvs. sa STIE, sa OBSERVE ca inca o iubiti, respectati si ca este cea mai importanta din viata dvs., sa vada interes. Asta o va face sa se simta apreciata si astfel ii va pasa mai mult de aspectul fizic, de felul in care se vede prin ochii dvs. Caci intai este aspectul emotional, apoi cel fizic, caci ceea ce gandim ne facem sa ne purtam intr-un anumit fel. „A face dragoste” implica, pe langa dragoste,afectivitate si contact fizic, ceea ce inseamna ca ceea ce vedem trebuie sa ne placa. Sotia dvs. probabil simte ca nu o mai doriti ca la inceput, chiar daca are kg in plus, ea va dori intai sa o vedeti ca femeia vietii dvs., apoi ca o femeie care arata bine (aspect superficial la prima vedere). Caci poate din mandrie nu va face nimic sa slabeasca, simtindu-se desconsiderata. Daca inca exista iubire intre voi, cel mai bine ar fi sa comunicati, iar daca simtit ca situatia actuala duce casnicia spre sfarsit, cautati sa va ajute cineva, nu putine cupluri in ziua de azi apeleaza la terapia de cuplu. Mult succes.

 2. […] Întreg articolul poate fi citit aici. […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: